Träna din talförståelse samtidigt

Det är så enkelt att träna din förståelse för ett språk på samma gång

Lär dig medan du lyssnar på musik

Gillar du att lyssna på musik? Välj bara en låt på det språk du vill lära dig. På Internet kan du hitta texterna som du kan skriva ut. Lyssna på låten och försök att sjunga med och memorera texten. Detta hjälper dig att medvetet lära dig idiomer, grammatik och memorera tempot. Talmönstren upptäcks och lagras av hjärnan. Liknande fraser känner sen mer naturliga att uttala senare. Dessutom tränar du ditt uttal.

Vid frukosten kan du lyssna på radio på främmande spårk - internetradio gör detta möjligtVid frukosten kan du lyssna på radio på främmande spårk – internetradio gör detta möjligt

Lärande med teckande serier

Gillar du att läsa serier för att koppla av? På internet kan du beställa serier på främmande språk. Dessa kan läsas på natten i sängen eller för att slappna av i soffan. För språkstudenter är detta särskilt lämpligt eftersom serier vanligtvis använder ett ganska enkelt språk och din hjärna kan memorera nya ord tillsammans med bilderna.

Lärande med böcker

Avancerade elever kan lära sig ett nytt språk som stöds av böcker. I början rekommenderas barnböcker på främmande språk. Om ett ord är okänt för dig, konsultera ordboken. Du kan skriva översättningen på bokens sidokant. Även om de första sidorna sedan kommer att vara fullpackade, kommer du att upptäcka att du förstår mer med varje kapitel och behöver slå upp färre ord.

Läs nyheter från landet med önskat språk

Varje land har sina egna tidningar. Sök på internet efter dagstidningar i landet vars språk du vill lära dig. Det är bäst att ta en enkel tidning eller nyhetssajt. Tidningar eller tidskrifter om specifika ämnen är mycket svåra för nybörjare att förstå. Markera denna nyhetssajt som hemsida för din webbläsare.

Således kan du läsa en eller två artiklar varje dag. Eller så kan du skriva ut artiklen så att du kan läsa den när du är på språng.

På internet finns det många portaler där du kan lyssna på utländska serier på originalspråket ... och så kan du enkelt träna din förståelsePå internet finns det många portaler där du kan lyssna på utländska serier på originalspråket … och så kan du enkelt träna din förståelse

Se utländska filmer

Titta på din favorit-sitcom igen på originalspråket istället för i den engelska versionen. För att lära dig uttal bättre kan du få undertexter på DVD-skivor som körs på främmande språket eller på ditt språk. Så samtidigt som du utbildar din talförståelse kan du också komma i kontakt med olika dialekter och slang. Även på Youtube finns det många roliga videor på andra språk.

Utländska radiostationer

Nästan alla av oss lyssnar dagligen på radio. På Internet kan du få tillgång till många Internetradiostationer från utlandet. Du kan höra radiosändningar på din bärbara dator från andra länder och utbilda din förståelse för språket. Alternativt finns det internetradioer som enkelt kan integreras i det lokala trådlösa nätverket. Så du kan lyssna på utländska radiostationer när som helst och var som helst utan en bärbar dator.


I följande artiklar får du ännu fler tips om språkinlärning:


Vill du läsa detta språk inlärningstrick på ett annat språk?