Lär dig Afrikaans – Afrikaans grundkurs

Att lära sig ett nytt språk kan ta tid. Iallafall om man går enligt gamla metoder. Men det finns betydligt enklare sätt att lära sig språk. Numera kan man med hjälp av mobil, surfplatta eller dator snabbt lära sig att prata ett nytt språk. Vilket innebär att du blir helt flytande, på bara några veckor.

afrikaans sprakkurs Grundkurs

Hur kan det vara möjligt?

Förklaringen är enkel. Metoden baserar sig på långtidsminnet. Rent konkret går det till på följande vis:

 • Du börjar med att lära dig enstaka ord. Men inte genom att nöta in glosor. Här lär du dig helt enkelt ett ord i taget, från grunden.
 • Med hjälp av programmet får du höra ordet. Det uttalas av en infödd person som har språket som sitt modersmål.
 • Därefter sker det en upprepning av ordet så att det fastnar i minnet. Du översätter det ord du valt. Nu kommer programmet be dig översätta detta igen, men med allt längre tid som går emellan de olika gångerna. Det handlar om först en dag, sedan två. Efter de fyra första gångerna blir tidsintervallen mellan upprepningarna längre. Och därmed fastnar ordet i långtidsminnet. När du väl lärt dig något på det sättet kommer du inte glömma det. Det är som att lära sig cykla eller köra bil. Eller som när små barn lär sig prata. Det lärs alltså in på ett helt naturligt sätt.

sprakkurs Afrikaans

Ett roligare sätt att lära sig afrikaans

Att lära sig afrikaans på det här sättet är inte bara mer effektivt, det är också betydligt roligare. Du slipper tråkigt tragglande av ord som ändå har en tendens att försvinna ur minnet om du inte använder dem.

Det finns många fördelar med att lära sig afrikaans på det här sättet:

 • Du behöver bara avsätta 15-30 minuter per dag.
 • Med den här tekniken går inlärningen av afrikaans ca 30% procent snabbare än vid traditionella metoder.
 • Då det lärs in i långtidsminnet kommer du aldrig glömma de afrikaans ord du väl lärt dig.
 • Du får nya övningar varje dag.
 • Du lär dig afrikaans från din mobil, surfplatta eller dator. Alltså kan du lära dig var som helst, när som helst. Kanske på bussen till och från jobbet, eller under kafferasten på jobbet.
 • Du kommer kunna prata flytande afrikaans efter bara några veckor.

sprakkurs Grundkurs 1

Lär dig afrikaans gratis i två dagar. Prova kursen och se själv hur du lär dig afrikaans mycket snabbare än du trodde var möjligt. Upplev att det kan vara roligt och enkelt att lära sig afrikaans och hur den här kursen kommer att motivera dig fortsätta varje dag.

Starta din afrikaans demoversion.*


För bra för att vara sant? Nej!

Visst kan denna afrikaans grundkurs nästan låta för bra för att vara sann. Men faktum är att kursen är precis så här bra. Det hela beror på att du lär in språket på ett helt nytt sätt.

Hemligheten ligger i att man lär in med hjälp av upprepningar. Detta till skillnad från den traditionella metoden där man lär sig språk genom att nöta in glosor. En sådan metod är ett ganska onaturligt sätt att lära sig språk på. Man präntar in ett antal ord, och i bästa fall kommer man ihåg dem några timmar framöver. Redan nästa dag kan du ha glömt det mesta av dem. Minnet fungerar nämligen på det här sättet. Ord och meningar man lär sig försvinner snabbt om du inte upprepar dem.

Den som vill lära sig afrikaans ord och minnas orden på lång sikt bör lära sig språket genom att utnyttja långtidsminnet. Och det är just vad man gör i denna afrikaans grundkurs. Du kanske inte kan ett enda ord på afrikaans, men med hjälp av den här unika metoden kommer du kunna prata flytande afrikaans efter bara några veckor!

Du lär dig alltså afrikaans på relativt kort tid. Och dessutom utan att behöva anstränga dig alltför mycket. Redan efter några veckors inlärning kommer du kunna prata afrikaans med andra. Och detta, som sagt, även om du inte kunde någon afrikaans när du påbörjade kursen.

Hur blir du motiverad att lära?

Just motivationen till att lära sig ett nytt språk är ofta avgörande för om man lär sig det eller ej. Och också hur snabbt man lär sig prata.

Detta har vi tagit hänsyn till på denna afrikaans grundkurs. Vi har nämligen lagt upp inlärningen så att den ska locka dig till att vilja lära nytt.

 • Genom att det varje dag kommer nya uppgifter till dig får du varje dag en ny kick till att lära dig, du påminns. Och det kan också vara kul att hela tiden få nya spännande uppgifter!
 • De uppgifter du får baseras på vad du redan kan. I början blir det givetvis väldigt enkla uppgifter, som ord och därefter fraser.
 • Orden är inlästa av personer som har afrikaans som sitt modersmål, och därför får du redan från början in ett perfekt uttal.
 • Orden kommer ingå i fraser och meningar, så att du får lära in dem i ett naturligt sammanhang. Detta är också avgörande för hur man lär sig minnas orden. Att bara nöta in enstaka ord är inte lika effektivt. När de däremot kommer i en mening får de en betydelse som vi sedan hänger upp vårt minne på. Det blir som att lära dig afrikaans i den miljö där talas naturligt. Men istället för att befinna dig på plats i Sydafrika kan du lära dig språket på exakt samma sätt fast hemma i din egen soffa. När du sedan besöker landet på riktigt, då kommer du bli förundrad över hur mycket du kan prata och förstå. Och detta enbart efter denna afrikaans grundkurs!
 • I de uppgifter och övningar du får dagligen ingår det också grammatik och sådant som verb. Men även detta alltså på ett naturligt sätt. Du lär dig meningarna och får på så sätt en naturlig och intuitiv förståelse för hur de är uppbyggda. Du behöver inte traggla igenom besvärliga regler och undantag. Dessa kommer helt enkelt att fastna i minnet precis på samma sätt som orden. Det vill säga med hjälp av upprepning.
 • För att underlätta ytterligare får du texter där de ord du just nu lär dig ingår. Du får både läsa och lyssna på texterna.
 • Det finns också bilder att titta på som har att göra med orden. Att hänga upp orden på visuella minnen är ytterligare ett plus som underlättar inlärningen betydligt!

Naturligt sätt att lära sig afrikaans

Att lära sig naturligt är alltså viktigt. Tänk till exempel på hur barn lär sig prata modersmål. De har ingen aning om att det finns regler eller grammatik. De hör vad de vuxna säger och härmar. Ord och fraser som används ofta upprepas ständigt. Det blir en naturlig inlärning. Barnet är inte ens medvetet om att det lär in ett språk.

Denna afrikaans grundkurs bygger på just detta. Du kommer knappt ens vara medveten om att du lär dig. Du kommer ta till dig det afrikaans språket lika naturligt som att du äter och sover och det kommer bli en del av din vardag. Att det dessutom går så snabbt gör det ännu roligare. Du kommer märka att det inte alls är så svårt att lära dig afrikaans som du kanske trodde innan du började.


afrikaans sprakkurs Grundkurs 1

Lär dig afrikaans gratis i två dagar. Prova kursen och se själv hur du lär dig afrikaans mycket snabbare än du trodde var möjligt. Upplev att det kan vara roligt och enkelt att lära sig afrikaans och hur den här kursen kommer att motivera dig fortsätta varje dag.

Starta din afrikaans demoversion.*


Vad finns det då för orsaker att lära sig afrikaans?

Det finns en mängd olika skäl till att lära sig ett nytt språk. Tänk över just varför du vill lära dig afrikaans. Om du har någon särskild orsak till att du vill kunna afrikaans blir du ännu mer motiverad till att lära dig språket.

 • Resa: En av de vanligaste orsakerna till att man lär sig ett språk är kanske att man ska resa till landet. Det blir så mycket trevligare om man kan förstå vad som sägs och även själv kan göra sig förstådd. Inte bara blir det enklare på hotell och restauranger, du kommer också lättare i kontakt med lokalbefolkningen. Och att skaffa sig nya vänner är ju faktiskt den största belöningen när man reser!
 • Vänner: Som sagt är det lättare att lära känna människor på sina resor. Men det är också lättare få nya vänner även när man sitter hemma i sitt vardagsrum. Värden består inte längre av enbart platser som man måste färdas till rent konkret. Med alla sociala medier kan man lätt göra nya bekantskaper världen över. Att kunna kommunicera med människor på deras eget språk gör det så mycket enklare att träffa nya vänner, och även roligare. Varje språk avspeglar det land där de talas. Genom att prata på det lokala språket lär du inte bara känna människor, du lär känna hela kulturen!
 • Arbete: En minst lika viktig orsak till att lära sig språk är att man behöver det för jobbet. Om du arbetar på en afrikaans firma är det kanske tvunget att du lär dig språket. Och det underlättar betydligt även om du jobbar någonstans i ditt eget land men har mycket kontakter med Sydafrika. Den som kan afrikaans kan i så fall rent av klättra några steg uppför karriärstegen.
 • Nyttigt för hjärnan: Man blir aldrig för gammal för att lära sig nya språk. Dessutom håller sig hjärnan pigg och ung när den får träna. Att lära sig afrikaans är ett fantastiskt sätt att hålla hjärnan i trim. Att du till på köpet kan prata flytande afrikaans redan efter några veckor gör ju inte saken sämre!
 • Nöjen: Kanske har du någon alldeles särskild anledning till att lära dig afrikaans. Du kanske tycker om afrikaans filmer eller afrikaans böcker. Långt ifrån allt översätts och dessutom får du ut så mycket mer av att läsa en bok på originalspråket dessutom så kommer utbudet av filmer öka markant. Du behöver inte längre leta efter afrikaans filmer med undertexter.
 • Kärleken: Ja, inte att förglömma. Kanske har du träffat ditt livs kärlek i Sydafrika. Och vad är då mer naturligt än att lära dig afrikaans? Du måste ju förstå allt vad din nya kärlek viskar in ditt öra.

Så hur är då en denna afrikaans grundkurs uppbyggd?

Du lär dig i olika delar:
• ord
• meningar som ingår i texter
• öva verb
• meningsuppbyggnad
• afrikaans grammatik

Och som sagt, allt detta på helt naturlig väg!

Vad händer om du ändå glömmer något du lärt dig?

Detta är inga problem! Programmet förstår detta och det kommer upprepa övningen tills den fastnar. Det går alltså inte vidare utan att du hänger med. På så sätt är det här en helt unik metod. Denna afrikaans grundkurs anpassar sig efter dig. Och du behöver därmed aldrig känna dig stressad och vara orolig att inte hänga med!


sprakkurs Grundkurs 1

Lär dig afrikaans gratis i två dagar. Prova kursen och se själv hur du lär dig afrikaans mycket snabbare än du trodde var möjligt. Upplev att det kan vara roligt och enkelt att lära sig afrikaans och hur den här kursen kommer att motivera dig fortsätta varje dag.

Starta din afrikaans demoversion.*